H

H

måndag 3 februari 2014

Den vackraste växten i januari...

Hej hopp! Här går dagarna i en rasande fart! Det känns som veckorna bara består av måndag-fredag och några timmars söndag, sen kör det igång igen... Nåja, det är ju bra att tiden går fort så att det blir vår någon gång! Ikväll kommer mitt växttips för januari och jag vet, det är februari nu så det blir en växt i efterskott så att säga ;)...

I Januari kan man tycka att det inte finns en enda växt som är speciellt kul att titta på, men visst finns det mycket fint även nu! Speciellt barrväxter och perenner som står kvar över vintern, såsom vissa prydnadsgräs och krolliljor. Jag har ändå valt att lyfta fram vår trädgårds giganter, nämligen träden!

Träden är egentligen varje månads favorit och "måste ha" växt. Det hörs ju på namnet på våra uterum, TRÄDgård... Men just nu när allt annat är antingen täckt av snö eller blött och gråbrunt så står de där och ger struktur till omgivningarna. På en gård är det givetvis vackert med stora träd som skogslönn, skogsek och skogslind men även små träd där utrymmet är mindre är guld värda.

När våren drar igång och alla underbara växter avlöser varandra i snabb takt till höstens färgfyrverkeri så glömmer man lätt bort träden, det är nu de verkligen syns och tar sin rättmätiga plats! 















Ha en bra kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar