H

H

fredag 15 augusti 2014

Liten blir stor...

För tre år och två månader sen så föddes en liten kille hemma i stallet, Krux hade gjort entré i våra liv! En pigg, glad, busig och kaxig liten kille som ändå när det gällde var en riktig liten mammagris :). 


Nyfödd liten Krux :)


Söt som socker, med stora håriga öron och långa krokiga ben, som en älgkalv ;)


Växte fort och var en ståtlig liten kille i slutet av sommaren 2011...


Knappt fyllda ett år så åkte han iväg på sitt livs första äventyr, tillsammans med kompisen Elliot. De fick lämna mammorna för att åka på sommarbete. Därefter blev det lösdrift hemma hos oss för killarna över vintern och sommaren därefter sommarbete igen för Krux. Han fick träffa nya kompisar och lära sig lite vett och etikett gällande flockbeteende. 


Här är krux till vänster i bild. i form av en "köttbulle" med tre ton päls på ;). Vårvintern året han ska fylla två...


Vintern 2013/14 fick han åter flytta hem till stallet och börja öva så smått på vett och etikett gällande det här i att så småningom bli en ridponny. Efter min examen var det tänkt att vi skulle börja jobba lite mer med honom. Men jag blev ju gravid istället ;). Därför blev det lite enklare grejer hemma och sen fick lillkillen åka på sommarkollo i år till ponnyproffset Pytt på Rånäs där han på allra bästa sätt guidats av Pytt och ryttarinnan Denise vid inridningen. 
Nu är alltså vår sötlök hemma igen och Alva har suttit på honom några gånger. Han är jätteduktig men såklart fortfarande bara en nybörjare inför allt det nya med ryttare på ryggen.


Alva och Krux!


Bild från ikväll, uteritt med Alva på ryggen. Mamma Zephyr som tryggt stöd
men någon draghjälp behöver han inte då han helst går först ;).


Nu drar våran duktiga medryttare Alva vidare på nya äventyr till Strömsholm och lämnar ett tomrum i stallet! Krux ska få ett par månaders välförtjänt vila för att smälta det som varit och jag ska få en bebis :). Sen blir det glassförbud och promenader med barnvagn som gäller i höst, för att komma i "rida ponny form" igen ;).



Jag vaggar vidare, 5 dagar till beräknad förlossning nu...


God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar