H

H

tisdag 25 september 2012

Perenner

Två härliga och intensiva dagar är till ända! Gårdagen spenderades i "min" vackra stad, Uppsala. Det man är van vid tar man lätt förgivet, så även staden Uppsala. Vi har ju perenner i skolan och därför började gårdagen vid Ultuna och den delvis nyanlaggda kunskapsträdgården. Mycket fint och spännande att titta på och jag insåg att just Ultuna är enormt stort och inte bara består av en hästklinik:). Efter lunch kollande vi in Stadsträdgården och en del planteringar på stan, bilder från Uppsala dagen kommer imorgon:).
 
Idag bar det av till Stockholm, eller rättare sagt en bit utanför storstaden ut till Ekerö och en perennerodlare. En kall (!) men härlig och inspirerande dag som resulterade i en liten audi A3, 4 personer och all övrigt luftrum fyllt av växter!!! Det var en rätt kul syn att se alla bilar med klassens elever lämna parkeringen med överfyllda bagageutrymmen och vippor av prydnadsgräs i hela kupén:)! Bilder på mina fina fynd kommer också längre fram:).
 
Ikväll bjuder jag på några kort från ett höstigt Hässelby.
 
 
 
Trädkronor som fortfarande har sin gröna färg...
 
 
Ljus och skugga...
 
 
 
Vildvinets härliga höstfägring...
 
 
 
Vackert med lönnarnas början till "slutet"...
 
 
 
Härligt mörk himmel och solens strålar på en och samma gång...
 
 
 
Lönn...
 
 
 
 
 
 
En ständig favorit att fotografera, Lilium martagon (krollilja).
 
 
 
Ber om ursäkt för lite suddiga och oskarpa bilder, men jag rusade ut igår kväll för att ta några kort då himlen var vackert åskblå och solen lös på träden. Gick lite för fort att fotografera dock:)...
 
Imorgon är det hemstudiedag som gäller, MÅSTE PLUGGA! (och kanske peta ner en och annan perenn i rabatterna:)).
 
 
 
Kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar