H

H

fredag 15 juli 2011

Hej världen!

Hej alla vänner! Här hemma har vi haft en tuff vecka! Det började med flera dagars hög feber på lillkillen och tillsist ett besök på barnakuten. Där konstaterades det att han måste ha ett virus, och vi fick åka hem. På kvällen hade vi grillfest med Henkes bröder och respektive, Edvin var trött och sov sött... Morgonen efter var hela lillprinsen täckt i röda utslag! Efter flertalet samtal till 1177, vårdcentral och BVC, där alla sa att det var "tre dagars febern" så avvaktade vi.
På tisdags morgon, efter en sömnlös natt och en ledsen lillprins så blev det en tur till barnakuten igen. Den här gången blev det pådrag, de misstänkte mässlingen, som knappt existerar i Sverige längre (barn blir vaccinerade vid 18 mån ålder). Efter att halva Akademiska (nåja, det kändes så för oss) varit och tittat på den röda och prickiga lilla pojken fick vi lite lugnande och klådstillande medicin med oss hem. Igår ringde läkarna och berättade att provsvaren var negativa, det var INTE mässlingen, sååå skönt! Antagligen något mycket mindre smittsamt virus, eller allergisk reaktion...

Som ni förstår så har det varit två oroliga föräldrar här hemma, men nu verkar Edvin vara helt frisk, idag har han farit runt som vanligt här hemma:), och vi kan pusta ut:)!!! 

Och annars då? Ja, som vanligt så målas och snickras det panel, Henke har jag knappt sett skymten av denna första semestervecka, då han är uppe på ställningen och spikar å målar, och själv är jag där vid varje litet tillfälle som ges med pensel i hand. Vi får passa på att ha lite "kvalitets tid" när vi målar:).
Här kommer veckans bilder...


Välkomna!


Sex stycken kvigor ska "jobba" här i sommar
genom att äta upp allt gräs i beteshagarna.
De kom i början av veckan och det är alltid
lika kul att se när de busar runt i hagen:).


Hatad men vacker! Kardborrarna trivs i hagarna...


Häftiga knoppar som är "håriga" med lila blommor. Senare är de
ett gissel, då de fastnar överallt på både djur och människor...


Ny tillskott, svarta plastfåtöljer från IKEA.
Har länge tänkt gjuta betongbänkar till
pergolan, med det här var betydligt snabbare
och lättare sätt att möblera på:).


Jag brukar inte gilla material som är "oäkta" såsom plast,
men de här fåtöljerna är riktigt snygga tycker jag...


En annan hatad rackare, men visst är den fin, kirskålen,
när den blommar?....


Dagens "fattigmans" tips. Tvätta av olika sorters glasburkar,
gör en upphängning av kraftig ståltråd och häng upp ett gäng
i något eller några träd i trädgården, finfina ljuslyktor som
även pryder sin plats när de inte är tända...


Ikväll känns det som att jag skulle kunna göra hur långt blogginlägg som helst:)! Behöver kanske skriva av mig lite?...
Imorgon är det dax för något jag längtat efter länge! Då kommer bästa Anna och hennes Erik på besök!!! Anna och jag lärde känna varandra då vi jobbade på klädbutiken MQ för några år sen (rätt så många år är det nog...). Vi träffas tyvärr alldelens för sällan, då Anna började plugga nere i Göteborg, och blev kvar då hon hittade sin Erik! Men imorgon äntligen så träffas vi, och då ska jag ta vara på våra få timmar tillsammans, så det bli inte några inlägg den här helgen. Vi ses igen nästa vecka:).

Ha en TOPPEN helg!!!

Kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar