H

H

tisdag 19 april 2011

Fullt hus!

Idag har Edvin och jag haft fika besök av ett gäng glada föräldrar och barn:)! Edvin har lekt och haft roligt, och nu sover han gott i sängen. Åter en dag med härligt väder oxå, E och jag var ute någon timme nu på eftermiddagen och njöt av solen:), lite svårt med en ettåring dock, han är ju inte tillräckligt stadig att gå en längre stund ännu, och han blir lätt uttråkad i vagnen...

Här kommer några bilder på dagens hembakta:)...



Supergoda choklad cupcaces! Här dekorerade med små violer.


Lyxig morotskaka.


Morotskaka de lux:)

5 ägg
5 dl strösocker
2 dl matolja
500 g fint rivna morötter
rivet skal och pressad saft från 1 stor eller 2 små citroner
9 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt

topping

200g färskost
200 g vit choklad

Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt olja och morötter, blanda de torra ingredienserna med varandra, och vänd sen ner i smeten. Täck en djup bakplåt med två bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda på 175 grader ca 35-40 minuter i mitten av ugnen. Kolla med en baksticka att kakan är färdig, ska ej vara kladdig. Låt kakan svalna. Hacka och smält chokladen, blanda försiktigt med osten, lite i taget. Bred glasyren över kakan, dekorera med riven vit choklad,  riven citron eller annat fint:). Skär upp i rutor, ät och njut:)!


Nu ska jag titta på säsongens första "äntligen hemma", brukar mest uppskatta Bosse Rappnes trädgårdstips:). Sen ska jag vänta på att älsklingen ska komma hem från sin skånetripp!

Kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar