H

H

torsdag 21 oktober 2010

Våra skadedjurs bekämpare!

Idag har det varit kallt ute, jag tog med Edvin hem till stallet i morse och tänkte tömköra Ikaros, men det var stenhårt på ridbanan. Känns lite tungt att mörkret, kylan och så småningom snön kommer snart, det blir så mycket jobbigare att träna hästarna, och sen vi fick barn har det ju inte blivit mer tid över precis...
Jag undrar ibland hur andra häst tjejer med barn löser allt det praktiska på bästa sett?
Nåja, det är bara att ge sig tusan på att det ska fungera, så gör det ju oftast det!

Edvin var trött ikväll, och jättelätt att lägga, han somnade bara huvudet nådde kudden! När han nu var så samarbetsvillig så blev det lite tid över för ett blogginlägg! Ikväll tänkte jag köra en presentation av några familjemedlemmar här på gården, våra katter!

Först har vi den gamla herren i gänget, Gösta!


Gösta

Gösta spanar!
Gösta är vår första gemensamma katt, vi köpte honom (för 25:-) 2002 då vi bodde i en lägenhet, och 2005 fick han så klart flytta med oss till gården! Han är en herre med integritet, gosig när det passar honom och lite misstänksam mot gäster. En go och stor kille!

2006 så tyckte jag att det var dax att skaffa flera katter till vår stora gård, och av min farmor fick vi två små sötnosar! Astrid, som finns kvar hos oss idag, och hennes bror Ernst, som jagar stora tjocka goda möss i katt himlen...

Astrid och Ernst 2006
Lilla Astrid 2010
Astrid är delvis en mankskatt, det är en ras utan svans, hon har en liten söt boll i bak, och ser ut som Pelle svanslös. Astrid har fått två kullar med kattungar, sammanlagt åtta stycken, och hon har varit en kanon mamma! Men nu är hon steriliserad och behöver bara tänka på sig själv:)

Sent på hösten 2006 hittade vi en liten ensam, hungrig och frusen kattunge under mamma och pappas lada. Hon var vild och gick inte att få tag på, men efter en hel del mat så fick vi tillsist tag på henne. Hon flyttade hem hit, trots att vi var tveksamma på att det skulle gå att få henne rumsren och tam så ville jag ändå göra ett försök. Birgit boade in sig på bara några minuter, och är vår allra gosigaste katt!

Birgit
Fina Birgit!
Sist, men inte minst, dock yngst, är Tård! Tårdan är en av Astrids kattungar som hon fick 2007. Av en korthårig svanslös liten katt blev det en stor, långhårig, långsvansad son! Tård är en super go och kelig kille som det är svårt att bli av med när man börjat klappa!

Tård
Tård
 Att ha katt är så härligt! De är sällskapliga, men sköter sig i stort sett själva, de är tillgivna, men självständiga och jag gillar deras lite nonchalanta inställning till livet! Visst är det en del jobb, och en massa katthår(!), men plus sidan vinner! Sen har de ju ett viktigt jobb här hos oss genom att plocka råttor och möss, ett jobb de sköter galant. Idag fick jag veta att ett par av våra vänner ska skaffa två små katter, Grattis E och F! Hoppas att allt kommer att gå bra med de nya små familjemedlemmarna!

Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar